Pivní krkovice recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 3 lžíce olej 1 lžička sůl 1 špetka paprika 1 špetka tymián 1 špetka hořčice 100 ml pivo 3 lžíce plnotučná hořčice 1 špetka drcený pepř 1 špetka drcený kmín 4 plátky vepřová krkovice 1 špetka sušený česnek 1 špetka sušená cibule
Postup Pivní krkovice recept
Postup přípravy receptu
-
Čtyři pěkně prorostlé a na plátky nakrájené krkovice lehce naklepeme a okraje nařízneme tak, aby se na grilu nezkroutily.
Marinádu vymícháme z koření, plnotučné hořčice, oleje, soli, piva (nejlépe černého) a vše spolu dobře promícháme.
Do této pivní marinády vložíme připravené plátky krkovice. Ideální je nechat maso marinovat přes noc a až druhý den se pustit do grilování.
Pivní krkovici opékáme na rozpáleném grilu z každé strany zhruba tři minuty. Pivní krkovici lze servírovat podle fantazie s pečivem, hranolky nebo s různými saláty.