Pivní krkovice recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 lžíce olej
1 lžička sůl
1 špetka paprika
1 špetka tymián
1 špetka hořčice
100 ml pivo
3 lžíce plnotučná hořčice
1 špetka drcený pepř
1 špetka drcený kmín
4 plátky vepřová krkovice
1 špetka sušený česnek
1 špetka sušená cibule

Postup přípravy receptu

  1. Čtyři pěkně prorostlé a na plátky nakrájené krkovice lehce naklepeme a okraje nařízneme tak, aby se na grilu nezkroutily.

  2. Marinádu vymícháme z koření, plnotučné hořčice, oleje, soli, piva (nejlépe černého) a vše spolu dobře promícháme.

  3. Do této pivní marinády vložíme připravené plátky krkovice. Ideální je nechat maso marinovat přes noc a až druhý den se pustit do grilování.

  4. Pivní krkovici opékáme na rozpáleném grilu z každé strany zhruba tři minuty. Pivní krkovici lze servírovat podle fantazie s pečivem, hranolky nebo s různými saláty.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!