Meruňkový koláč s tvarohem recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

sůl
1 ks vejce
50 g máslo
50 g máslo
2 ks žloutek
meruňky
1/2 balíčku droždí
250 g tvaroh
1 lžička cukr krupice
150 g cukr moučka
60 g cukr moučka
40 g cukr krystal
40 g vanilkový cukr
1 balíček vanilkový cukr
300 g hladká mouka
80 g hrubá mouka
1 dl vlažné mléko
1 lžíce olej na vymazání

Postup přípravy receptu

  1. Z droždí, krupicového cukru a poloviny mléka si připravíme kvásek. Než vykyne, v míse ušleháme ručním šlehačem máslo, cukr a vejce. Přidáme osolenou mouku, zbytek mléka, vzešlý kvásek a zaděláme do těsta. Důkladně propracujeme a necháme vykynout

  2. Mezitím si připravíme tvarohový krém a drobenku. Všechny suroviny na krém vyšleháme do hladké hmoty. Drobenku si připravíme prohnětením cukrů s máslem a hrubou moukou tak, že vznikne sypké drobení

  3. Koláčovou formu lehce vymastíme olejem a rozválíme do ní vykynuté těsto, včetně zvedlých okrajů. Na těsto nalijeme krém, posázíme půlkami omytých a osušených meruněk, zasypeme drobenkou a dáme péct do předehřáté trouby. Při 200°C pečeme asi 20 až 25 minut

  4. Necháme vychladit a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!