Čínské nudle s kuřecím masem a jarní zeleninou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

2 lžíce olej
1 lžička sůl
1 balení nudle
6 lístků bazalka
1 lžička oregano
500 g kuřecí prsa
1 špetka mletý pepř
1 lžička červená paprika
1 balení zeleninová směs

Postup přípravy receptu

  1. Čínské nudle uvaříme v osolené vodě podle návodu, můžeme samozřejmě použít i špagety

  2. Připravíme si masovou směs - kuřecí prsa nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme, přidáme sladkou červenou papriku, oregano, bazalku a další koření podle chuti

  3. Maso zprudka orestujeme na pánvi s trochou oleje, počkáme, až pustí šťávu a necháme dusit pod poklicí. Těsně před změknutím přidáme směs mražené zeleniny, ale můžeme použít i sezonní čerstvou zeleninu - červenou cibuli, proužky různobarevných paprik, porek nebo nať z jarní cibulky, baby karotku a celé hrachové lusky. Zeleninu dobře promícháme s masem a necháme dusit doměkka

  4. Nakonec k masu se zeleninou vsypeme uvařené nudle nebo špagety a vše důkladně promícháme, necháme ještě chvíli společně prohřát

  5. Čínské nudle s kuřecím masem a jarní zeleninou ihned podáváme, nejlépe se sklenkou vína.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!