Jehněčí kolínko na pivu recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

6 stroužků česnek
sůl
vývar
1 ks cibule
sádlo
150 - 200 ml pivo
1 ks mrkev
1 ks petržel
1 ks kapie
drcený kmín
4 snítky čerstvý tymián
1 řapík řapíkatý celer
mletý černý pepř
2 ks jehněčí koleno

Postup přípravy receptu

  1. Jehněčí kolena očistíme, osolíme, opepříme a ochutíme kmínem. Stroužky česneku oloupeme a necháme v celku. Oloupanou velkou cibuli nakrájíme na čtvrtiny. Celer, menší mrkev a petržel očistíme a rozkrojíme na poloviny. Kapii rozkrojíme a zbavíme semínek

  2. Pekáč vymažeme sádlem (olejem), poklademe zeleninou, cibulí a česnekem. Na zeleninu položíme snítky tymiánu a jehněčí kolínka. Vše podlijeme pivem, zakryjeme alobalem a pečeme zvolna při 180 °C doměkka. Během pečení kolena kontrolujeme a podléváme výpekem a vývarem. Asi po hodině a půl odstraníme z pekáče zeleninu a nezakrytá kolínka dopečeme dozlatova. Zeleninu rozmixujeme, promícháme s výpekem a podle potřeby naředíme vývarem. Jehněčí kolínka na pivu podle chuti osolíme a opepříme

  3. Jehněčí kolínka na pivu podáváme se šťouchanými brambory nebo bramborovými noky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!