Jehněčí kostky se žampiony recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 3 stroužky česnek olej sůl 1 lžíce máslo 2 ks cibule 2 lžíce rajčatový protlak hladká mouka masový vývar 600 g jehněčí plec 100 ml suché bílé víno 1/4 lžičky sušený tymián 1 hrst čerstvá petrželka mletý černý pepř 250 g hnědé žampiony
Postup Jehněčí kostky se žampiony
Postup přípravy receptu
-
Maso očistíme, nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. Oloupanou cibuli a česnek nakrájíme nadrobno. Očištěné žampiony nakrájíme na kousky
Na oleji necháme zesklovatět cibulku s česnekem, přidáme maso, které opečeme a vmícháme rajský protlak, tymián a přilijeme bílé víno. Jakmile se alkohol odpaří, polijeme maso vývarem a zakryté zvolna dusíme doměkka. Asi v polovině dušení vložíme k jehněčímu masu žampiony a vše dodusíme. Nakonec přidáme nasekanou petrželku a směs dochutíme solí, pepřem a zjemníme máslem
Jehněčí kostky se žampiony a jemnou chutí tymiánu rozdělíme na porce a podáváme jako hlavní chod s rýží.