Jehněčí kostky se žampiony recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
olej
sůl
1 lžíce máslo
2 ks cibule
2 lžíce rajčatový protlak
hladká mouka
masový vývar
600 g jehněčí plec
100 ml suché bílé víno
1/4 lžičky sušený tymián
1 hrst čerstvá petrželka
mletý černý pepř
250 g hnědé žampiony

Postup přípravy receptu

  1. Maso očistíme, nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. Oloupanou cibuli a česnek nakrájíme nadrobno. Očištěné žampiony nakrájíme na kousky

  2. Na oleji necháme zesklovatět cibulku s česnekem, přidáme maso, které opečeme a vmícháme rajský protlak, tymián a přilijeme bílé víno. Jakmile se alkohol odpaří, polijeme maso vývarem a zakryté zvolna dusíme doměkka. Asi v polovině dušení vložíme k jehněčímu masu žampiony a vše dodusíme. Nakonec přidáme nasekanou petrželku a směs dochutíme solí, pepřem a zjemníme máslem

  3. Jehněčí kostky se žampiony a jemnou chutí tymiánu rozdělíme na porce a podáváme jako hlavní chod s rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!