Jehněčí kolínko na zelenině a víně recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
sůl
20 g máslo
100 g celer
rozmarýn
100 g mrkev
100 g petržel
1 konzerva krájená rajčata
2 - 3 dl suché červené víno
mletý černý pepř
4 ks jehněčí přední kolínko

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu očistíme a nakrájíme na drobné kostičky. Mrkev, petržel i celer orestujeme na pánvi nasucho. Zeleninu přendáme do pekáčku, přidáme krájená rajčata a rozmarýn

  2. Jehněčí kolínka podle potřeby očistíme. Česnek očistíme, prolisujeme a utřeme s máslem a solí. Česnekovým máslem potřeme kolínka, opepříme je a položíme do pekáčku na zeleninu. Vlijeme víno, přiklopíme poklicí nebo alobalem a vložíme do trouby do vyhřáté na 150 °C. Jehněčí kolínka zvolna pečeme asi 110 minut

  3. Jehněčí kolínka na zelenině a víně podáváme jen s vypečenou zeleninou nebo můžeme doplnit brambory či pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!