Piškotová roláda se smetanou a jahodami recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

6 ks vejce
0.5 ks citron
500 g jahody
100 g cukr krupice
60 g cukr moučka
200 g žervé
1 balíček vanilkový cukr
100 g hrubá mouka
250 ml smetana ke šlehání
1 balíček ztužovač šlehačky
2 lžíce bramborová moučka

Postup přípravy receptu

  1. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Z bílků ušleháme tuhý sníh, zašleháme do něj polovinu cukru a smícháme se žloutky utřenými se zbylým cukrem do pěny. Po troškách přidáme mouku promíchanou se škrobem a nastrouhanou citronovou kůrou z poloviny citronu.

  2. Plech vyložíme papírem na pečení, těsto na něj rovnoměrně rozetřeme a pečeme asi 5 minut. Upečený piškotový plát srolujeme a papír opatrně stáhneme.

  3. Žervé utřeme s cukrem a trochou smetany na hladký krém a smícháme s pevnou šlehačkou ušlehanou se ztužovačem.

  4. Piškot opatrně rozbalíme, natřeme polovinou krému, hustě poklademe omytými, osušenými a rozkrájenými jahodami, dodáme zbytek krému a zavineme. Celou piškotovou roládu se smetanou a jahodami zabalíme do pečícího papíru nebo alobalu a necháme v chladničce ztuhnout, až poté krájíme na plátky.

  5. Piškotová roláda se smetanou a jahodami je skvělým dezertem v létě.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!