Pikantní vepřové koule recept
Apetit Recepty chuťovkySuroviny na recept
- 50 g slanina 3 stroužky česnek olej sůl 2 ks vejce 1 dl mléko 1 lžíce hladká mouka 3 lžíce škrobová moučka sladká mletá paprika mletý černý pepř 5 ks bílý toastový chléb 500 g vepřové mleté maso 2 ks červená feferonka
Postup Pikantní vepřové koule
Postup přípravy receptu
-
Slaninu jemně umeleme nebo usekáme. Česnek oloupeme a prolisujeme. Střídku toastového chleba namočíme do mléka. Feferonky zbavíme jadérek a jemně usekáme
Mleté maso vložíme do mísy přidáme vejce, slaninu, vymačkané střídky chleba, česnek a feferonky. Podle chuti okořeníme a osolíme. Vše důkladně promícháme a spojíme se škrobovou moučkou a moukou. Propracujeme a necháme půl hodiny odležet v chladu
Mokrýma rukama tvoříme koule, které vkládáme do vysoké vrstvy oleje. Jakmile se maso zatáhne, napichujeme každý kousek na špejli a pomocí ní maso otáčíme a smažíme za všech stran dorůžova. Hotové koule necháme okapat na ubrousku
Pikantní vepřové koule podáváme teplé. Jako přílohu volíme pečivo.