Pikantní vepřové koule recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

50 g slanina
3 stroužky česnek
olej
sůl
2 ks vejce
1 dl mléko
1 lžíce hladká mouka
3 lžíce škrobová moučka
sladká mletá paprika
mletý černý pepř
5 ks bílý toastový chléb
500 g vepřové mleté maso
2 ks červená feferonka

Postup přípravy receptu

  1. Slaninu jemně umeleme nebo usekáme. Česnek oloupeme a prolisujeme. Střídku toastového chleba namočíme do mléka. Feferonky zbavíme jadérek a jemně usekáme

  2. Mleté maso vložíme do mísy přidáme vejce, slaninu, vymačkané střídky chleba, česnek a feferonky. Podle chuti okořeníme a osolíme. Vše důkladně promícháme a spojíme se škrobovou moučkou a moukou. Propracujeme a necháme půl hodiny odležet v chladu

  3. Mokrýma rukama tvoříme koule, které vkládáme do vysoké vrstvy oleje. Jakmile se maso zatáhne, napichujeme každý kousek na špejli a pomocí ní maso otáčíme a smažíme za všech stran dorůžova. Hotové koule necháme okapat na ubrousku

  4. Pikantní vepřové koule podáváme teplé. Jako přílohu volíme pečivo.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!