Kančí roláda plněná ořechovou nádivkou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

2 ks vejce
100 g máslo
3 dl mléko
1 ks cibule
2 dl smetana
1 ks celer
1 ks cuketa
2 ks mrkev
1 ks lilek
50 g parmazán
olivový olej
2 dl červené víno
sůl, pepř
30 g hladká mouka
40 g vlašské ořechy
60 g rajský protlak
čerstvé bylinky
80 g bílé pečivo
600 g kančí hřbet
1 kg hovězí kosti masité
provázek, či alobal

Postup přípravy receptu

  1. Kančí hřbet si očistíme, rozbalíme na tenký plát, lehce naklepeme, osolíme, opepříme a položíme na fresh fólii. Nakrájíme veku nebo starší pečivo na kostičky, přidáme rozemleté ořechy, žloutky, z bílků našlehaný sníh, smetanu a nasekané čerstvé bylinky. Nádivku osolíme a opepříme, lehce promícháme a namačkáme na maso. Poté plát masa s nádivkou stočíme jako roládu za pomoci fólie. Svážeme kolem dokola provázkem, popř. obalíme alobalem a patřičně stáhneme

  2. Roládu pečeme přikrytou a podlitou vodou na 120 stupňů zhruba hodinu a půl, poté ji zkusíme propíchnout špejlí, dle potřeby dopékáme

  3. Lilek, mrkev a cuketu si nakrájíme na tenké, asi 2mm plátky, připravíme si bešamel. Zpěníme máslo v hrnci, orestujeme na něm hladkou mouku, zalijeme mlékem. Přidáme sůl, pepř. Lehce provaříme do konzistence omáčky

  4. Do pečící misky klademe vrstvy zeleniny, vždy každou vrstvu osolíme, opeříme, posypeme bylinkami, nastrouhaným parmazánem a přelijeme bešamelem. Opakujeme, až se nám miska zaplní ze 2/3. Vršek pokapeme olivovým olejem a dáme péct spolu s masem, dokud nám zelenina nezměkne a nezezlátne.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!