Pikantní vepřová kýta s česnekem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

150 g šunka
200 g eidam
2 lžíce hladká mouka
olej na smažení
600 g vepřová kýta
podle chuti
česnek
sůl
cibulová nať
mletý černý pepř
boloňská omáčka

Postup přípravy receptu

  1. Česnek oloupeme a prolisujeme. Šunku nakrájíme na nudličky a sýr nastrouháme. Cibulovou nať opereme, osušíme a nakrájíme na proužky.

  2. Plátky vepřové kýty očistíme, omyjeme a osušíme. Pak je osolíme,opepříme, potřeme prolisovaným česnekem a obalíme v mouce.

  3. Opékáme z obou stran na rozpáleném oleji. Hotové maso vložíme do pekáčku, pokapeme boloňskou omáčkou, posypeme hustě sýrem, nudličkami šunky a cibulovou natí.

  4. Vše krátce zapečeme a podáváme s opékanými brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!