Pikantní uzenářský salát recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

15 dkg olej
2 ks cibule
1 lžíce hořčice
40 dkg párky
4 ks sterilované okurky
20 dkg vařené brambory ve slupce
podle chuti
sůl
ocet
mletý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Párky nebo měkký salám zbavíme slupky a nakrájíme je na slabé plátky. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Cibuli nakrájíme na kolečka. Cibuli vhodíme do vroucí vody, necháme chvilku spařit, scedíme, propláchneme studenou vodou a vymačkáme. Okurky nakrájíme na plátky.

  2. V míse rozmícháme ocet, sůl, pepř, hořčici a metlou do směsi zašleháme olej. Do mísy přidáme připravenou uzeninu, brambory, cibuli a okurky a důkladně promícháme. Pikantní uzenářský salát dáme do lednice vychladit.

  3. Pikantní uzenářský salát podáváme s čerstvým pečivem, nejlépe vychlazený.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!