Jogurtový koláč s müsli recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

1 ks vejce
1 - 2 lžíce med
1 kelímek polohrubá mouka
tuk na vymazání
4 plátky rozpuštěné máslo
1 balíček kypřící prášek do perníku
1/2 kelímku třtinový cukr
mouka na vysypání
1 kelímek bílý jogurt (400 ml)
150 g medové pražené müsli s oříšky

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si menší hlubší plech, který vymažeme tukem a vysypeme moukou

  2. Máslo necháme rozpustit a trochu vychladnout. V míse vyšleháme celé vejce s cukrem a postupně přidáváme další ingredience. Vmícháme jogurt, med a postupně přimícháme i polohrubou mouku s práškem do perníku. Pokud se nám těsto na koláč zdá řídké, přidáme navíc pár lžic mouky. Záleží, jaký jogurt zvolíme. Do těsta přimícháme 3/4 medového musli s oříšky, zbytek odložíme stranou

  3. Těsto vlijeme na připravený plech, posypeme po celé ploše zbylým müsli a dáme péct do trouby vyhřáté asi na 170 °C. Jogurtový koláč s müsli pečeme 15 - 20 minut, až nám povrch zezlatoví a okraje koláče odstoupí od plechu

  4. Vychladlý jogurtový koláč s müsli krájíme na řezy a podáváme nejlépe ke kávě

  5. Množství ingrediencí odměřujeme podle použitého kelímku od jogurtu (400 ml).


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!