Moje maďarské lečo recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
8 ks vejce
500 g rajčata
2 ks cibule
1 ks feferonka
slunečnicový olej
1 kg zelená paprika
200 g uzená pikantní klobása

Postup přípravy receptu

  1. Papriky odstopkujeme, zbavíme jádřince, semínek a žilek. Papriky omyjeme a pokrájíme na proužky. Omytá rajčata pokrájíme na měsíčky. Očištěnou cibuli pokrájíme na jemno, klobásu na kolečka a feferonku na jemno

  2. V kastrolu rozehřejeme olej a orestujeme na něm cibuli, feferonku a klobásu. Přidáme papriky a rajčata a za občasného zamíchání dusíme pod pokličkou na středním ohni doměkka. Nakonec přidáme rozšlehaná vejce se solí a necháme vejce srazit

  3. Moje maďarské lečo ihned podáváme s vařenými brambory nebo krajícem dobrého chleba. Je to rychlý a chutný oběd či večeře. V menším množství je toto lečo vhodné jako dobrá nedělní snídaně na vidličku

  4. V zimě je možné jídlo rychle připravit i ze zavařeného domácího leča. Existuje mnoho variant tohoto pokrmu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!