Pikantní tymbál recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek 4 lžíce olej sůl 1 kg brambory 1 snítka rozmarýn 200 g feferonky 100 g šalotka 125 ml kuřecí vývar mletý pepř 4 ks kuřecí stehna 200 g paprika (červená) 8 ks kuřecí křidýlka
Postup Pikantní tymbál recept
Postup přípravy receptu
-
Omytá a osušená křidýlka i stehýnka osolíme a opepříme. Na dvou lžících oleje za stálého obracení asi 20 minut opékáme.
Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na silnější hranolky. Papriku a feferony omyjeme, zbavíme jadérek a nakrájíme na kolečka. Oloupeme šalotku a česnek. Šalotku podélně rozpůlíme a česnek jemně pokrájíme.
Papriku, feferony, šalotku a česnek přidáme ke kuřeti zhruba 5 minut před koncem opékání. Podlijeme vývarem, necháme přejít varem a sundáme z plotny.
Na pánvi rozpálíme zbylý olej a brambory na něm asi 10 minut opékáme. Rozmarýn opereme, lístečky otrháme a přidáme k bramborám. Opečené brambory osolíme, opepříme, přidáme k nim kuře se zeleninou, krátce prohřejeme.
Pikantní tymbál podáváme horký.