Pikantní tymbál recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
4 lžíce olej
sůl
1 kg brambory
1 snítka rozmarýn
200 g feferonky
100 g šalotka
125 ml kuřecí vývar
mletý pepř
4 ks kuřecí stehna
200 g paprika (červená)
8 ks kuřecí křidýlka

Postup přípravy receptu

  1. Omytá a osušená křidýlka i stehýnka osolíme a opepříme. Na dvou lžících oleje za stálého obracení asi 20 minut opékáme.

  2. Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na silnější hranolky. Papriku a feferony omyjeme, zbavíme jadérek a nakrájíme na kolečka. Oloupeme šalotku a česnek. Šalotku podélně rozpůlíme a česnek jemně pokrájíme.

  3. Papriku, feferony, šalotku a česnek přidáme ke kuřeti zhruba 5 minut před koncem opékání. Podlijeme vývarem, necháme přejít varem a sundáme z plotny.

  4. Na pánvi rozpálíme zbylý olej a brambory na něm asi 10 minut opékáme. Rozmarýn opereme, lístečky otrháme a přidáme k bramborám. Opečené brambory osolíme, opepříme, přidáme k nim kuře se zeleninou, krátce prohřejeme.

  5. Pikantní tymbál podáváme horký.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!