Sandokanovy oči s kandovaným ovocem recept
Apetit Recepty cukrovíSuroviny na recept
-
50 g máslo
50 g kakao
50 g cukr moučka
3 lžíce cukr moučka
4 lžíce cukr moučka
125 g ztužený tuk
4 lžíce sušené mléko
50 g kandované ovoce
5 lžic kokosová moučka
50 g mleté ořechy
100 g mleté ořechy
4 lžíce čokoládový pudinkový prášek
Postup Sandokanovy oči s kandovaným ovocem
Postup přípravy receptu
-
Nejprve si připravíme světlu vrstvu. V kastrůlku ve vodní lázni rozpustíme tuk, vmícháme cukr, mléko a kokos
V jiném kastrůlku rozmícháme tuk, cukr, kakao a čokoládový pudinkový prášek
Na náplň utřeme změklé máslo s cukrem, mletými ořechy a trochou rumu nebo rumové tresti
Na pracovní desku si rozložíme papírové košíčky, do každého položíme kousky kandovaného ovoce a zalijeme světlou vrstvou. Do středu dáme pomocí sáčku trochu náplně a "překryjeme" tmavou vrstvou
Sandokanovy oči s kandovaným ovocem necháme dobře zatuhnout.