Sametová roláda s jahodami recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

6 ks vejce
cukr moučka
5 lžic cukr krystal
2 lžíce kakaový prášek
200 g smetana ke šlehání
250 g měkký tvaroh
250 g čerstvé jahody
0,5 balíčků kypřící prášek do pečiva
1 balíček dortové želé

Postup přípravy receptu

  1. Bílky ušleháme s cukrem, až vznikne pevný sníh. Přidáme žloutky a krátce zašleháme. Přes sítko přisypeme kakao s práškem do pečiva a zlehka promícháme vařečkou

  2. Těsto rozetřeme na plech vyložený papírem na pečení, vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C a pečeme 6 - 7 minut. Ihned po vytažení z trouby stáhneme piškot i s papírem z plechu. Plát překlopíme na vlhkou utěrku, papír sloupneme, piškot i s utěrkou srolujeme a necháme vychladnout

  3. Šlehačku ušleháme, přišleháme tvaroh a osladíme podle chuti. Vychladlý plát rozrolujeme, potřeme krémem, opět srolujeme a ozdobíme čerstvými jahodami

  4. V kastrůlku uvaříme podle návodu na balení želatinu. Štětečkem pak želatinu naneseme ve slabé vrstvě na jahody, aby neosychaly. Roládu dáme vychladit do chladničky alespoň na 2 hodiny

  5. Sametovou roládu s jahodami nakrájíme ostrým zubatým nožem a podáváme jako výborný moučník.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!