Pikantní toast s povidly recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2-4 stroužky česnek
4 plátky toastový chléb
podle chuti
povidla
2 plátky tvrdý plátkový sýr

Postup přípravy receptu

  1. Dáme si opéct toasty. Pokud vlastníme sendvičovač, pečeme dva plátky na sobě (jeden by se neopekl).

  2. Česnek oloupeme a prolisujeme. Opečené toasty vytáhneme z toastovače/sendvičovače a každý plátek potřeme česnekem a povidly. Poté vezmeme dva plátky, na jeden položíme plátek sýru a přiložíme je k sobě.

  3. Pikantní toasty s povidly podáváme, dokud jsou toasty ještě křupavé. Doporučuji si připravit hodně pití (např. mléka), kdybyste neodhadli množství česneku a toast by byl příliš pálivý.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!