Vegetariánský boršč recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

1 špetka cukr
1 špetka sůl
5 lžic máslo
1 lžíce ocet
1 ks cibule
2 l voda
100 g mrkev
30 g rajčatový protlak
2 lístky bobkový list
1 kelímek kysaná smetana
5 kuliček celý pepř
200 g hlávkové zelí
200 g červená řepa
2 balíčky sojové kostky

Postup přípravy receptu

  1. Sójové kostky zalijeme vodou, osolíme (případně ochutíme vegetou), přidáme pepř, bobkový list a dáme vařit

  2. Mrkev očistíme a nakrájíme spolu se zelím na nudličky. Cibuli oloupeme a nasekáme nadrobno

  3. Řepu nakrájíme na nudličky a podusíme s mrkví a zelím na osmaženém základu z másla, cibule a protlaku

  4. Když je zelenina měkká, přecedíme do ní vývar se sójovými kostkami. Do boršče přidáme kysanou smetanu a podle potřeby ochutíme octem a cukrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!