Pikantní stehýnka na česneku recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

10 stroužků česnek
sůl
6 lžic máslo
1 lžíce rozmarýn
500 ml slepičí bujón
1 kg kuřecí stehýnka
hrubě mletý bílý pepř
omáčka
3 lžíce máslo
3 lžíce hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Stehýnka důkladně omyjeme a osušíme a na rozpuštěném másle na pánvi je ze všech stran opečeme dozlatova. Osolíme, opepříme, přidáme oloupaný a na poloviny překrájený česnek a vlijeme slepičí bujón. Přidáme rozmarýn, zakryjeme a asi 40 minut dusíme při střední teplotě.

  2. Hotové maso vyjmeme, z tuku a mouky si připravíme světlou jíšku, dobře ji promícháme v omáčce, přivedeme k varu a zhruba 5 minut vaříme.

  3. Stehýnka vložíme zpět do šťávy, prohřejeme a servírujeme na nahřátých talířích třeba s chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!