Pikantní španělská omáčka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1-2 stroužky česnek 2 ks rajčata 1 ks chilli paprička 2 lžíce olivový olej 1-2 lžíce červené víno 0.5 ks červená paprika 0.5 ks zelená paprika podle chuti sůl mletý barevný pepř
Postup Pikantní španělská omáčka recept
Postup přípravy receptu
-
Rajčata nařízneme do kříže, ponoříme do vroucí vody a sloupneme. Papriky vložíme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C cca 20 minut. Poté vložíme do mísy, zakryjeme potravinářskou folíí a po vychladnutí sloupneme ze slupky. Česnek oloupeme. Chilli papričku zbavíme semínek a nakrájíme na kousky.
V míse smícháme olivový olej s vínem, přidáme rozmixovanou směs a dobře promícháme. Pikantní španělskou omáčku dochutíme solí, pepřem a dáme vychladit.
Pikantní španělskou omáčku podáváme k nejrůznějším pokrmům z grilu.