Pikantní španělská omáčka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1-2 stroužky česnek
2 ks rajčata
1 ks chilli paprička
2 lžíce olivový olej
1-2 lžíce červené víno
0.5 ks červená paprika
0.5 ks zelená paprika
podle chuti
sůl
mletý barevný pepř

Postup přípravy receptu

  1. Rajčata nařízneme do kříže, ponoříme do vroucí vody a sloupneme. Papriky vložíme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C cca 20 minut. Poté vložíme do mísy, zakryjeme potravinářskou folíí a po vychladnutí sloupneme ze slupky. Česnek oloupeme. Chilli papričku zbavíme semínek a nakrájíme na kousky.

  2. V míse smícháme olivový olej s vínem, přidáme rozmixovanou směs a dobře promícháme. Pikantní španělskou omáčku dochutíme solí, pepřem a dáme vychladit.

  3. Pikantní španělskou omáčku podáváme k nejrůznějším pokrmům z grilu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!