Pikantní sójové nudličky z Krnova recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek 1 lžička sůl 1 lžička solamyl 1 ks cibule 100 ml voda 6 lžic pórek 3 lžíce ostrý kečup 1 balíček sójové nudličky 1 lžíce vegeta speciál 0 lžiček mahu koření podle chuti 2 špetky majoránka 2 špetky bazalka 2 špetky dobromysl podle potřeby 2 lžíce olej na smažení 1 lžíce sádlo na smažení na ozdobu 1 lžíce čerstvá petrželka
Postup Pikantní sójové nudličky z Krnova recept
Postup přípravy receptu
-
Dáme vařit litr vody s vegetou a solí. Do vařící vody vsypeme sójové nudličky, přivedeme k varu a v poodkrytém hrnci vaříme zvolna 20 minut. Mezitím nakrájíme cibuli nadrobno, pórek na nudličky, česnek na plátky a petrželku nasekáme na jemno.
Uvařené sójové nudličky necháme zchladnout. Přecedíme je přes síto, vymačkáme vodu z nudliček, vhodíme do rozpálené směsy tuků, přidáme trochu pepře, mahu koření nebo drcený kmín a smažíme za občasného míchání do hněda, aby nudličky křupaly. Potom vmícháme nakrájenou cibuli a česnek, osmahneme, přidáme pórek, ostrý kečup a dusíme asi 10 minut.
Nakonec v trošce vody rozpustíme lžičku solamylu a chvíli provaříme ve směsi zároveň se zbylým česnekem. Okořeníme dobromyslí, majoránkou, sušenou bazalkou a ozdobíme sekanou petrželkou.
Pikantní sójové nudličky z Krnova podáváme nejlépe s rýži z Krnova.