Pikantní sójové nudličky z Krnova recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
1 lžička sůl
1 lžička solamyl
1 ks cibule
100 ml voda
6 lžic pórek
3 lžíce ostrý kečup
1 balíček sójové nudličky
1 lžíce vegeta speciál
0 lžiček mahu koření
podle chuti
2 špetky majoránka
2 špetky bazalka
2 špetky dobromysl
podle potřeby
2 lžíce olej na smažení
1 lžíce sádlo na smažení
na ozdobu
1 lžíce čerstvá petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Dáme vařit litr vody s vegetou a solí. Do vařící vody vsypeme sójové nudličky, přivedeme k varu a v poodkrytém hrnci vaříme zvolna 20 minut. Mezitím nakrájíme cibuli nadrobno, pórek na nudličky, česnek na plátky a petrželku nasekáme na jemno.

  2. Uvařené sójové nudličky necháme zchladnout. Přecedíme je přes síto, vymačkáme vodu z nudliček, vhodíme do rozpálené směsy tuků, přidáme trochu pepře, mahu koření nebo drcený kmín a smažíme za občasného míchání do hněda, aby nudličky křupaly. Potom vmícháme nakrájenou cibuli a česnek, osmahneme, přidáme pórek, ostrý kečup a dusíme asi 10 minut.

  3. Nakonec v trošce vody rozpustíme lžičku solamylu a chvíli provaříme ve směsi zároveň se zbylým česnekem. Okořeníme dobromyslí, majoránkou, sušenou bazalkou a ozdobíme sekanou petrželkou.

  4. Pikantní sójové nudličky z Krnova podáváme nejlépe s rýži z Krnova.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!