Špenátová krémová polévka s knedlíčky recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

2 - 3 stroužky česnek
olej
sůl
650 - 700 ml vývar
1 ks vejce
2 lžíce máslo
1 ks cibule
150 ml smetana
100 ml smetana
450 g špenát
3 lžíce hladká mouka
mletý černý pepř
50 g špenátové listy
150 - 200 g dětská krupička
1 - 1,5 lžička červená kari pasta

Postup přípravy receptu

  1. Špenát očistíme a nakrájíme na menší kousky. Cibuli a česnek oloupeme a nasekáme nadrobno. Z mouky a másla si připravíme světlou jíšku

  2. Na malém množství oleje zvolna osmahneme cibulku dozlatova. Pak za stálého míchání přidáme česnek, červenou kari pastu, špetku římského kmínu a kurkumu, vše restujeme ještě asi 1 - 2 minuty. Jakmile se koření rozvoní, přilijeme vývar, který přivedeme k varu a zahustíme světlou jíškou. Takto připravený základ na špenátovou polévku zvolna vaříme 10 minut. Poté vmícháme nakrájený špenát, pepř a sůl a vše ještě asi 5 minut povaříme. Polévku rozmixujeme dohladka, přilijeme smetanu a jen krátce necháme přejít varem

  3. Připravíme si špenátové knedlíčky. V míse prošleháme smetanu s vejcem a vmícháme nasekaný špenát. Směs osolíme, opepříme a postupně zahustíme dětskou krupičkou tak, aby vzniklo nepříliš lepivé těsto. Z těsta tvoříme malé knedlíčky, které vaříme v osolené vodě přibližně 4 - 6 minut (podle velikosti)

  4. Špenátové knedlíčky rozdělíme na porce, přelijeme pikantním špenátovým krémem a ihned podáváme. Špenátová krémová polévka s knedlíčky skvěle zasytí i zahřeje.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!