Pikantní směs na topinky nebo tousty recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
6 lžic suché červené víno
2 lžíce rajský protlak
250 g mleté vepřové maso
4 lžíce sterilovaná zelenina
podle chuti
sůl
1 ks feferonka
mletý černý pepř
podle potřeby
křen
tvrdý sýr

Postup přípravy receptu

  1. Česnek oloupeme a prolisujeme. Tvrdý sýr a křen nastrouháme na jemném struhadle.

  2. Na teflonovou pánvi bez oleje vložíme mleté maso s prolisovaným česnekem. Za stálého míchání maso restujeme, dokud nechytí barvu. Přidáme víno a necháme vypařit. K masu přidáme protlak, feferonku, zeleninu, sůl a pepř. Směs promícháme a asi za 5 minut vypneme.

  3. Směs naneseme na teplé topinky nebo tousty a posypeme strouhaným sýrem a křenem.

  4. Pikantní směs na topinkách nebo toustech podáváme jako dobrou chuťovku k pivu nebo vínu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!