Pikantní silvestrovské kolínko recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
5 lžic olej
sůl
2 ks chilli paprička
2 lžíce med
2 ks bobkový list
5 kuliček nové koření
4 lžíce sojová omáčka
3 lžíce citronová šťáva
1/2 lžičky kayenský pepř
2 ks vepřové koleno
mletý černý pepř
10 kuliček celý černý pepř
2 lžíce třtinový cukr

Postup přípravy receptu

  1. Očištěná kolena vložíme do vroucí vody ochucené solí, bobkovým listem, pepřem a novým kořením. Vepřová kolena vaříme velice pozvolna do poloměkka. Pak je necháme okapat a vychladnout. Vývar uchováme na podlévání

  2. Mezitím si připravíme marinádu. Oloupaný česnek prolisujeme, chilli papričky zbavíme jadérek a jemně nasekáme. Olej promícháme s medem, prolisovaným česnekem, sojovou omáčkou, jemně usekanými papričkami, citronovou šťávou a cukrem. Podle potřeby marinádu dochutíme kayenským pepřem a solí

  3. Kůži vychladlých kolen na několika místech nařízneme, přelijeme marinádou a za občasného obracení necháme asi 3 hodiny odležet. Pak maso přendáme do pekáče a za občasného polévání vývarem, marinádou a vlastní šťávou pečeme při 200 °C dozlatova

  4. Pikantní vepřová kolena rozdělíme na porce a podáváme s nejrůznějšími dipy, zeleninou a pečivem podle vlastní chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!