Pikantní silvestrovské kolínko recept
Apetit Recepty chuťovkySuroviny na recept
- 3 stroužky česnek 5 lžic olej sůl 2 ks chilli paprička 2 lžíce med 2 ks bobkový list 5 kuliček nové koření 4 lžíce sojová omáčka 3 lžíce citronová šťáva 1/2 lžičky kayenský pepř 2 ks vepřové koleno mletý černý pepř 10 kuliček celý černý pepř 2 lžíce třtinový cukr
Postup Pikantní silvestrovské kolínko
Postup přípravy receptu
-
Očištěná kolena vložíme do vroucí vody ochucené solí, bobkovým listem, pepřem a novým kořením. Vepřová kolena vaříme velice pozvolna do poloměkka. Pak je necháme okapat a vychladnout. Vývar uchováme na podlévání
Mezitím si připravíme marinádu. Oloupaný česnek prolisujeme, chilli papričky zbavíme jadérek a jemně nasekáme. Olej promícháme s medem, prolisovaným česnekem, sojovou omáčkou, jemně usekanými papričkami, citronovou šťávou a cukrem. Podle potřeby marinádu dochutíme kayenským pepřem a solí
Kůži vychladlých kolen na několika místech nařízneme, přelijeme marinádou a za občasného obracení necháme asi 3 hodiny odležet. Pak maso přendáme do pekáče a za občasného polévání vývarem, marinádou a vlastní šťávou pečeme při 200 °C dozlatova
Pikantní vepřová kolena rozdělíme na porce a podáváme s nejrůznějšími dipy, zeleninou a pečivem podle vlastní chuti.