Ořechové trojhránky s čokoládou recept
Apetit Recepty cukrovíSuroviny na recept
- 125 ml olej 125 ml mléko 1 balíček prášek do pečiva 1 ks čokoláda na vaření 200 g cukr moučka cukr moučka 200 g hladká mouka tuk na vymazání 200 g vlašské ořechy hrubá mouka na vysypání 40 - 50 ks vlašský ořech 2 ks vejce (L) 50 g 100% ztužený tuk
Postup Ořechové trojhránky s čokoládou
Postup přípravy receptu
-
Vejce vymícháme s cukrem do světlé pěny. Postupně přidáváme mouku smíchanou s jemně mletými ořechy a práškem do pečiva, dále pak vlažné mléko s olejem. Důkladně promícháme a těsto nalijeme do malého plechu vymazaného tukem a vysypaného hrubou moukou
Plech vložíme do mírně předehřáté trouby a pečeme na 175 °C asi 25 minut. Ořechový korpus necháme na plechu zcela vychladnout a pak jej nakrájíme na trojúhelníkové výseče o stranách asi 7 cm, okraje podél stran plechu odkrojíme
Čokoládu rozlámeme a spolu s tukem ji rozpustíme ve vodní lázni. Jednotlivé trojúhelníky namáčíme v čokoládě a klademe na podnos, kde je ozdobíme polovinou jádra ořechu obaleným v moučkovém cukru a čokoládu necháme zaschnout.