Ořechové trojhránky s čokoládou recept

Apetit Recepty cukroví

Suroviny na recept

125 ml olej
125 ml mléko
1 balíček prášek do pečiva
1 ks čokoláda na vaření
200 g cukr moučka
cukr moučka
200 g hladká mouka
tuk na vymazání
200 g vlašské ořechy
hrubá mouka na vysypání
40 - 50 ks vlašský ořech
2 ks vejce (L)
50 g 100% ztužený tuk

Postup přípravy receptu

  1. Vejce vymícháme s cukrem do světlé pěny. Postupně přidáváme mouku smíchanou s jemně mletými ořechy a práškem do pečiva, dále pak vlažné mléko s olejem. Důkladně promícháme a těsto nalijeme do malého plechu vymazaného tukem a vysypaného hrubou moukou

  2. Plech vložíme do mírně předehřáté trouby a pečeme na 175 °C asi 25 minut. Ořechový korpus necháme na plechu zcela vychladnout a pak jej nakrájíme na trojúhelníkové výseče o stranách asi 7 cm, okraje podél stran plechu odkrojíme

  3. Čokoládu rozlámeme a spolu s tukem ji rozpustíme ve vodní lázni. Jednotlivé trojúhelníky namáčíme v čokoládě a klademe na podnos, kde je ozdobíme polovinou jádra ořechu obaleným v moučkovém cukru a čokoládu necháme zaschnout.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!