Pikantní rybí filé recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

8 stroužků česnek
4 ks rajče
0.5 ks citron
100 g anglická slanina
800 g rybí filé
1 lžička koření na ryby
1 lžíce koření na steak
podle potřeby
2-3 lžíce olej
sůl
na ozdobu
0.5 ks citron
4 snítky kadeřavá petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Rybí filé zakapeme citronovou šťávou a posypeme směsí koření na steak a na ryby. Česnek nakrájíme na plátky a nasypeme ho na filé, rukou mírně přimáčkneme. Kdo rád slané, může přisolit.

  2. Rajčata spaříme vřelou vodou, oloupeme a nakrájíme na plátky. Slaninu nakrájíme na nudličky.

  3. Rozpálíme olej a filé z obou stran opečeme. Přidáme plátky rajčat, anglickou slaninu i veškerý zbylý (z filé opadaný) česnek. Dusíme spolu asi 5 minut.

  4. Pikantní rybí filé naskládáme na talíře a ozdobíme měsíčkem citronu a snítkou kadeřavé petrželky. Podáváme s opečenými bramborami a kolečky červené cibule.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!