Kavkazská polévka šorpa recept
Apetit Recepty polévkySuroviny na recept
- 4 stroužky česnek olej sůl 1 ks cibule 1 ks mrkev 1 l hovězí vývar 100 g rajský protlak 400 g přední hovězí maso 1 lžička mletá sladká paprika mletý černý pepř 2 ks velká brambora
Postup Kavkazská polévka šorpa
Postup přípravy receptu
-
Maso očistíme a nakrájíme na menší kostky. Oloupanou cibuli jemně usekáme a 2 stroužky česneku nakrájíme na plátky. Zbývající česnek prolisujeme. Oloupané brambory a mrkev nakrájíme na kousky. Omytou petrželku osušíme a jemně usekáme
Na oleji orestujeme cibulku dozlatova, přimícháme nakrájené maso a česnek. Vše krátce opečeme a jakmile se maso zatáhne, vmícháme mletou papriku, rajský protlak a vývar. Polévku osolíme, opepříme a zvolna vaříme asi 1 hodinu. Když je maso téměř měkké, přidáme nakrájené brambory a mrkev a dovaříme doměkka. Nakonec kavkazskou polévku ochutíme prolisovaným česnekem a necháme přejít varem
Teplou kavkazskou polévku šorpa rozdělíme na porce, posypeme petrželkou a podáváme s pečivem.