Kavkazská polévka šorpa recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

4 stroužky česnek
olej
sůl
1 ks cibule
1 ks mrkev
1 l hovězí vývar
100 g rajský protlak
400 g přední hovězí maso
1 lžička mletá sladká paprika
mletý černý pepř
2 ks velká brambora

Postup přípravy receptu

  1. Maso očistíme a nakrájíme na menší kostky. Oloupanou cibuli jemně usekáme a 2 stroužky česneku nakrájíme na plátky. Zbývající česnek prolisujeme. Oloupané brambory a mrkev nakrájíme na kousky. Omytou petrželku osušíme a jemně usekáme

  2. Na oleji orestujeme cibulku dozlatova, přimícháme nakrájené maso a česnek. Vše krátce opečeme a jakmile se maso zatáhne, vmícháme mletou papriku, rajský protlak a vývar. Polévku osolíme, opepříme a zvolna vaříme asi 1 hodinu. Když je maso téměř měkké, přidáme nakrájené brambory a mrkev a dovaříme doměkka. Nakonec kavkazskou polévku ochutíme prolisovaným česnekem a necháme přejít varem

  3. Teplou kavkazskou polévku šorpa rozdělíme na porce, posypeme petrželkou a podáváme s pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!