Pikantní rizoto recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

olej
sůl
1 ks vejce
1 ks cibule
20 g sádlo
150 g rajče
300 g rýže
strouhaný sýr
100 g vařené uzené maso
100 g čerstvé houby
100 g sterilovaný hrášek

Postup přípravy receptu

  1. Rozšleháme vejce, osolíme ho a na oleji z něj usmažíme omeletu. Cibuli nakrájíme na drobné kousky a zpěníme na sádle. Přidáme houby nakrájené na plátky a podusíme.

  2. Dále přidáme rýži, kterou jsme předtím uvařili. Vmícháme do ní hrášek, nakrájené vařené uzené maso a také omeletu nakrájenou na nudličky. Osolíme a směs zapečeme v troubě.

  3. Z horkého rizota děláme velké kopečky nejlépe pomocí naběračky. Kopečky obložíme plátky rajčat podušených na oleji. Vše zasypeme sýrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!