Pikantní rajská polévka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 0.5 l voda 1-2 ks pórek 1 ks kuřecí prso 1 plechovka malý rajský protlak 3 plechovky tomato frito podle chuti 1-2 lžíce cukr 2-3 lžíce kečup 1-2 kostky slepičí bujon 1 lžička Sambal oelek nebo červená feferonka na ozdobu zakysaná smetana
Postup Pikantní rajská polévka recept
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí prso rozkrojíme na cca čtvrtky, povaříme 20 minut ve vodě a následně najemno nakrájíme. Pórek také nakrájíme najemno. Kuřecí i pórek krájíme opravdu na tenké nudličky - jako do pomazánky.
Do vody přidáme tomato frito a protlak, pórek i kuřecí. Podle chuti dodáváme další ingredience jako 2 - 3 lžíce kečupu, 1 - 2 kostky kuřecího bujónu, 1 - 2 lžíce cukru a lžičku Sambalu, který lze nahradit rozmčkanou červenou feferonkou s trochou soli. Kdo má rád pálivější, může dát i víc. Vše přivedeme k varu a za občasného míchání necháme vařit přibližně 10 minut.
Na talíři můžeme pikantní rajskou polévku ozdobit lžící zakysané smetany.