Pikantní rajská polévka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

0.5 l voda
1-2 ks pórek
1 ks kuřecí prso
1 plechovka malý rajský protlak
3 plechovky tomato frito
podle chuti
1-2 lžíce cukr
2-3 lžíce kečup
1-2 kostky slepičí bujon
1 lžička Sambal oelek nebo červená feferonka
na ozdobu
zakysaná smetana

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí prso rozkrojíme na cca čtvrtky, povaříme 20 minut ve vodě a následně najemno nakrájíme. Pórek také nakrájíme najemno. Kuřecí i pórek krájíme opravdu na tenké nudličky - jako do pomazánky.

  2. Do vody přidáme tomato frito a protlak, pórek i kuřecí. Podle chuti dodáváme další ingredience jako 2 - 3 lžíce kečupu, 1 - 2 kostky kuřecího bujónu, 1 - 2 lžíce cukru a lžičku Sambalu, který lze nahradit rozmčkanou červenou feferonkou s trochou soli. Kdo má rád pálivější, může dát i víc. Vše přivedeme k varu a za občasného míchání necháme vařit přibližně 10 minut.

  3. Na talíři můžeme pikantní rajskou polévku ozdobit lžící zakysané smetany.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!