Rajská polévka recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

sůl
1 ks vejce
1 lžíce máslo
1 ks cibule
pažitka
1 špetka tymián
1 l voda
1 ks hřebíček
1 ks bobkový list
2 kuličky nové koření
1 lžíce hladká mouka
1 ks rajský protlak
3 kuličky celý černý pepř
1 lžíce dětská krupice

Postup přípravy receptu

  1. V hrnci rozehřejeme máslo, zaprášíme hladkou moukou a připravíme světlou jíšku, kterou za stálého míchání zalijeme vodou. Přidáme celou menší oloupanou cibuli, bobkový list, celý pepř, nové koření, hřebíček a špetku tymiánu. Vmícháme větší rajčatový protlak, osolíme a vaříme 15 minut

  2. Polévku přecedíme a přivedeme k varu. Na kapání smícháme v misce vejce s dětskou krupičkou. Do polévky zavaříme kapání, krátce povaříme a odstavíme. Polévku ochutíme podle potřeby a přidáme nasekanou pažitku

  3. Rajskou polévku podáváme teplou na stůl.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!