Pikantní rajčatová šťáva recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 lžíce cukr
1 lžíce sůl
1 ks cibule
3 ks feferonka
2 ks bobkový list
5 kuliček nové koření
4 l krájená rajčata
1 lžíce mletý pepř
10 kuliček celý pepř
2 lžičky mletý zázvor

Postup přípravy receptu

  1. Zralá rajčata zbavíme bubáků (zbytky po stopce), nakrájíme na čtvrtky a dáme do hrnce dusit. Dusíme s bobkovým listem, menší oloupanou cibulí, novým kořením a celým pepřem. Nejlépe, když to koření a cibuli dáme do plátýnka nebo varné síťky, odpadne nám pracné vybírání. Až jsou rajčata rozvařená, vyjmeme pytlík s kořením a propasírujeme.

  2. Do vzniklé šťávy přidáme ostatní ingredience a naplníme do skleniček, které sterilujeme 20 minut při teplotě 90 - 95 °C. Za hodinu je vše hotovo. Množství koření si můžete určit sami, ale tohle je odzkoušené, a je to tak akorát. Když vynecháme zázvor (nedoporučuji), tak přidáme pepř, ale už to není ono.

  3. Pikantní rajčatovou šťávu pijeme vychlazenou s džinem nebo s vodkou v poměru 3:1. Samostatně je výborná na zažívací trakt, údajně proti rakovině žaludku a střev, to nemám ověřeno. Obojí způsob je dobrý. Už jsem vložil podobný recept na tyto stránky, ale tenhle je víc vymakaný.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!