Pikantní polévka z cizrny recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- sůl 1 svazeček petrželka 1 svazeček pažitka 2 ks pórek 300 g mrkev 200 g petržel 250 g cizrna mletý bílý pepř 1 l zeleninový vývar
Postup Pikantní polévka z cizrny recept
Postup přípravy receptu
-
Cizrnu namočíme přes noc do studené vody. Druhý den ji slijeme, propláchneme a necháme okapat. Poté ji nasypeme do vroucího vývaru a asi 40 minut vaříme.
Mrkev, petržel i pórek očistíme, omyjeme a nakrájíme na silnější nudličky a kolečka. Kořenovou zeleninu přidáme k cizrně a společně vaříme dalších 15 minut. Přisypeme pórek a povaříme posledních 5 minut.
Polévku dle potřeby dochutíme pepřem a solí a ozdobíme jemně sekanými bylinkami.