Pikantní polévka z cizrny recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
1 svazeček petrželka
1 svazeček pažitka
2 ks pórek
300 g mrkev
200 g petržel
250 g cizrna
mletý bílý pepř
1 l zeleninový vývar

Postup přípravy receptu

  1. Cizrnu namočíme přes noc do studené vody. Druhý den ji slijeme, propláchneme a necháme okapat. Poté ji nasypeme do vroucího vývaru a asi 40 minut vaříme.

  2. Mrkev, petržel i pórek očistíme, omyjeme a nakrájíme na silnější nudličky a kolečka. Kořenovou zeleninu přidáme k cizrně a společně vaříme dalších 15 minut. Přisypeme pórek a povaříme posledních 5 minut.

  3. Polévku dle potřeby dochutíme pepřem a solí a ozdobíme jemně sekanými bylinkami.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!