Pikantní polévka s čínskými nudlemi recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
1 ks cibule
1 l voda
100 g pórek
2 ks vejce vařené
230 g čínské nudle
80 g houby (směs)
100 g sójové klíčky
150 g vepřový plátek
1 sklenka saké
1 ks mrkev velká
0 ks peperončíno pikant
1 ks čerstvý zázvor malý
podle potřeby
sojová omáčka

Postup přípravy receptu

  1. Ze zeleniny si připravíme vývar. Mrkev, cibuli, kousek pórku, houby, malý kousek zázvoru důkladně umyjeme, nakrájíme a dáme vařit se špetkou soli a se sojovými klíčky. Jakmile zelenina změkne, polévku přecedíme a zeleninu dáme stranou.

  2. Zbytek pórku nakrájíme na jemno a na trošce olivového oleje jej orestujeme. K pórku přidáme rozmáčklý česnek. Přidáme maso nakrájené na nudličky. Jakmile maso změkne, přidáme saké, necháme chvíli restovat a maso odendáme. Do výpeku z masa přidáme naší polovařenou zeleninu, peperončíno a sojovou omáčku. Promícháme.

  3. Čínské nudle dáme do vroucí vody s troškou soli. Jakmile jsou vařené propláchneme studenou vodu, abychom zablokovali jejich vaření.

  4. Do hlubokých mističek rozdělíme čínské nudle, maso, navrch zeleninu, ale nemícháme. Do každé misky přiložíme půlku vařeného vajíčka a zalijeme zeleninovým bujonem, který jsme si připravili.

  5. Pikantní polévku s čínskými nudlemi podáváme teplou před hlavním chodem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!