Caipiroska recept

Apetit Recepty nápoje

Suroviny na recept

8 dílů limetka
4 - 6 cl vodka
led
2 lžičky třtinový tmavý nerafinovaný cukr

Postup přípravy receptu

  1. Do sklenice dáme limetkové měsíčky a třtinový cukr. Rozmačkáme barmanskou paličkou, zasypeme ledem, zalijeme vodkou a ozdobíme

  2. Komu vadí pomalé rozpouštění cukru, tak si může vyrobit sirup. 20 dkg cukru rozpustíme ve 150 ml vody, přivedeme pomalu k bodu varu, ale nevaříme, stáhneme z plotny, přidáme nastrouhanou kůru z jedné či dvou limetek podle chuti a necháme přes noc macerovat v chladu. Potom sirup přecedíme a použijeme

  3. Caipirosku servírujeme jako skvělý koktejl k různým příležitostem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy