Caesarův salát recept

Apetit Recepty saláty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
sůl
50 g parmazán
2 ks sardelka
100 ml olivový olej
4 lžíce slunečnicový olej
100 g anglická slanina
3 - 4 lžíce citronová šťáva
3 plátky toastový chléb
2 - 3 lžíce worcesterská omáčka
mletý černý pepř
1 ks salát romana
2 ks čerstvé vejce

Postup přípravy receptu

  1. Ze salátu odřízneme košťál a salát rozebereme na listy, které opereme a necháme okapat

  2. Slaninu nakrájíme na proužky a nasucho ji osmažíme na pánvi. Krajíce chleba nakrájíme na kostičky. Osmaženou slaninu vyndáme z pánve, přilijeme slunečnicový olej a z kostek vysmažíme krutonky. Kostky restujeme při mírné teplotě

  3. Vejce propíchneme a na přesnou minutu jej vložíme do vařící vody. Po minutě jej ihned zchladíme, rozbijeme a obsah vložíme lžící do mísy. Vejce zalijeme citronovou šťávou, olivovým olejem, worcesterskou omáčkou a osolíme a opepříme

  4. Okapané salátové listy příčně nakrájíme na proužky, vložíme je do mísy a zalijeme je omáčkou. Sardelky očistíme a nakrájíme na malé kousky. Sardelky se slaninou a krutonky nasypeme na salát. Navrch salát postrouháme parmazánem nebo jej posypeme parmazánovými hoblinkami

  5. Vhodnou přílohou je bílý chléb

  6. Foto: Profimedia.cz


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!