Pikantní pizza recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

4 stroužky česnek
2 - 3 lžíce olej
1/2 lžičky sůl
sůl
2 ks vejce
1 - 2 ks vejce
4 plátky šunka
1 ks klobása
1 lžička oregano
400 g hladká mouka
1/2 lžičky muškátový oříšek
tuk na vymazání
6 lžic ostrý kečup
200 g tuk (máslo)
200 g sýr (eidam, mozzarella)
100 kg poličan nebo paprikáš

Postup přípravy receptu

  1. Do zadělávací mísy dáme mouku, rozměklý tuk, vejce a sůl. Elektrickým hnětačem přísady zpracujeme. Pak je rukama spojíme do hladkého těsta a necháme půl hodiny v chladničce odpočinout

  2. Těsto rozdělíme na poloviny a z každé na vále vyválíme kulatou placku. Můžeme těstem vyložit i větší plech. Placky přeneseme na vymaštěné koláčové formy a prsty ho natáhneme do krajů. Několikrát těsto propíchneme

  3. Smícháme kečup s najemno nastrouhaným česnekem, olejem, vejcem, solí, muškátovým oříškem a oreganem. Směsí potřeme obě pizzy a bohatě je posypeme strouhaným sýrem a poklademe kolečky salámu i klobásy (čabajka, gombasecká). Doprostřed ozdobně naaranžujeme dvě kolečka šunky a povrch pikantní pizzy posypeme oreganem

  4. Pikantní pizzu pečeme v předehřáté troubě asi 35 minut na 200 °C

  5. Oregano můžeme nahradit tymiánem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!