Pikantní pečené brambory recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžička česnek
1 kg brambory
3 ks klobása
2 ks zakysaná smetana
30 dkg tvrdý sýr
podle chuti
sůl
vegeta
bylinky

Postup přípravy receptu

  1. Klobásu nakrájíme na kolečka. Tvrdý sýr nastrouháme. Česnek oloupeme a prolisujeme.

  2. Brambory ve slupce omyjeme a rozkrojíme podélně. Vydlabeme důlek, do kterého vložíme kolečko pikantní klobásy. Kdo má rád česnek, může přidat trošku utřeného česneku.

  3. Brambory rozložíme na plech, nejlépe na pečící papír a bohatě posypeme tvrdým strouhaným sýrem, zakryjeme alobalem a pečeme v mírně vyhřáté troubě zhruba 1 - 1,5 hod podle velikosti. Když jsou brambory hotové, odkryjeme alobal a necháme sýr trochu zčervenat.

  4. Pikantní pečené brambory podáváme s ochucenou zakysanou smetanou, já ji dochucuji trochou vegety, nebo bylinkami, můžeme k ní přidat také česnek.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!