Pikantní omáčka s mletým masem a rajčaty recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

5 stroužků česnek
olej
sůl
2 lžíce vývar
vývar
1 - 2 lžičky solamyl
2 ks cibule
4 ks rajče
150 ml pivo
500 g mleté hovězí maso
3 ks žlutá kapie
2 - 3 hrstě mražený hrášek
3 lžíce mletá sladká paprika
mletý černý pepř
5 ks sušená chilli paprička
2 lžíce lehká sójová omáčka

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno. Kapie očistíme, podélně rozkrojíme na poloviny a zbavíme jadérek. Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Ze sójové omáčky, vývaru a solamylu umícháme zálivku

  2. V kastrolu na oleji necháme zesklovatět cibuli a česnek. Pak po částech přidáváme mleté hovězí maso, které za stálého míchání ze všech stran opečeme. Jakmile maso změní barvu vmícháme rozdrcené chilli papričky, sladkou mletou papriku, sůl a pepř. Vše podlijeme vývarem a pivem, přidáme rajčata a kusy kapií, kastrol zakryjeme poklicí a zvolna dusíme. Když je maso dostatečně měkké, kapie vyjmeme a odložíme stranou. Nyní do masové směsi přidáme mražený hrášek, který krátce povaříme a omáčku zahustíme sójovou zálivkou

  3. Pikantní omáčku z mletého masa rozdělíme na porce, ozdobíme kouskem kapie a podáváme s těstovinami.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!