Lehký salát s tuňákem recept

Apetit Recepty saláty

Suroviny na recept

1 lžíce mrkev
1 lžíce bílé zelí
2 hrstě ledový salát
3 - 4 ks cherry rajčátka
1/2 lžičky sušená bazalka
1 lžíce umeocet
1 konzerva tuňák v oleji (kousky)

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu omyjeme, očistíme a nakrájíme. Mrkev nastrouháme a jemném struhadle. Rajčátka rozčtvrtíme. Z tuňáka slijeme olej

  2. V míse ledový salát, mrkev, zelí a cherry rajčátka promícháme. Přidáme umeocet, bazalku a nakonec přimícháme tuňáka tak, aby kousky v salátu zůstaly znatelné

  3. Lehký salát s tuňákem po vychlazení podáváme jako hlavní chod. I bez pečiva, jen s dresinkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!