Lehký rýžový nákyp s jahodami a ovocem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

8 lžic cukr
sůl
2 ks vejce
0,5 l mléko
350 g rýže
ovoce

Postup přípravy receptu

  1. Do hrnce dáme vařit osolenou vodu. Propláchneme rýži a poté vlijeme do vroucí vody. Necháme vařit téměř do změknutí. Mezitím si připravíme ovoce. Do nákypu se nejlépe hodí jahody, meruňky, broskve nebo jablka. Jahody, meruňky a oloupaná jablka nakrájíme na plátky nebo kostičky

  2. Skoro uvařenou rýži odstavíme, opatrně z hrnce vylijeme vodu. Rýži dáme dovařit, ale tentokrát již v mléce, dokud se nám nevytvoří hustá kaše. Tu poté osladíme, necháme trochu vychladnout, přidáme vejce a řádně promícháme

  3. Do zapékací misky klademe nejprve vrstvu rýžové kaše, poté ovoce, poté opět trochu kaše, zbytek ovoce a navrch opět rýži

  4. Bez víka dáme v otevřené míse péct nákyp do předem vyhřáté trouby na asi 200 °C, dokud nám povrch úplně nezezlátne

  5. Lehký rýžový nákyp s jahodami a ovocem podáváme nejlépe ještě teplý, ale chutná i za studena.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!