Pikantní medový bůček recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

6 plátků bůček s kostí
marináda
1 špetka cukr
1 stroužek česnek
1 lžíce olej
1 špetka sůl
5 lžic kečup
1 špetka chilli
1 špetka pepř

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve si uděláme marinádu: smícháme kečup, na jemno nasekaný stroužek česneku, olej, med, chilli, pepř, cukr a sůl.

  2. Bůček s kostí, nakrájený na plátky v šířce kosti, potřeme marinádou a necháme přes noc v ledničce.

  3. Naložené maso vložíme do pekáče, polijeme zbytkem marinády, přidáme trochu vody nebo piva a pečeme přikryté cca 1,5 hodiny na 4. stupeň v plynové troubě, nebo na 200 stupňů. Po hodině pečení doporučuji sundat kryt, aby maso bylo upečené dozlatova.

  4. Pikantní medový bůček podáváme na prkýnku s oblohou - kozí rohy, hořčice, křen, zelí, rajčata, apod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!