Pikantní maso na zeleninovém leču recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 3 stroužky česnek 2 ks cibule 1 sklenice zeleninové lečo 500 g vepřové maso (plecko, prorostlý bůček) podle potřeby olej voda podle chuti sůl kmín mletý pepř
Postup Pikantní maso na zeleninovém leču recept
Postup přípravy receptu
-
Připravíme si maso, které nakrájíme na kousky, můžeme použít vepřové plecko nebo bůček. Oloupanou cibuli nakrájíme na kostičky, česnek na plátky (nebo prolisujeme).
Na oleji zpěníme cibuli, přidáme maso a opečeme. Osolíme, opepříme, přidáme česnek a kmín. Podle potřeby podlijeme vodou a dusíme pod poklicí do poloměkka. Do masa vmícháme lečo a necháme vydusit na šťávu.
Pikantní maso na zeleninovém leču podáváme s bramboráčky, rýží, ale hodí se i hranolky či chléb, to znamená téměř vše.