Pikantní maso na zeleninovém leču recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
-
3 stroužky česnek
2 ks cibule
1 sklenice zeleninové lečo
500 g vepřové maso (plecko, prorostlý bůček)
podle potřeby
olej
voda
podle chuti
sůl
kmín
mletý pepř
Postup Pikantní maso na zeleninovém leču recept
Postup přípravy receptu
-
Připravíme si maso, které nakrájíme na kousky, můžeme použít vepřové plecko nebo bůček. Oloupanou cibuli nakrájíme na kostičky, česnek na plátky (nebo prolisujeme).
Na oleji zpěníme cibuli, přidáme maso a opečeme. Osolíme, opepříme, přidáme česnek a kmín. Podle potřeby podlijeme vodou a dusíme pod poklicí do poloměkka. Do masa vmícháme lečo a necháme vydusit na šťávu.
Pikantní maso na zeleninovém leču podáváme s bramboráčky, rýží, ale hodí se i hranolky či chléb, to znamená téměř vše.