Pikantní maso na zeleninovém leču recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
2 ks cibule
1 sklenice zeleninové lečo
500 g vepřové maso (plecko, prorostlý bůček)
podle potřeby
olej
voda
podle chuti
sůl
kmín
mletý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si maso, které nakrájíme na kousky, můžeme použít vepřové plecko nebo bůček. Oloupanou cibuli nakrájíme na kostičky, česnek na plátky (nebo prolisujeme).

  2. Na oleji zpěníme cibuli, přidáme maso a opečeme. Osolíme, opepříme, přidáme česnek a kmín. Podle potřeby podlijeme vodou a dusíme pod poklicí do poloměkka. Do masa vmícháme lečo a necháme vydusit na šťávu.

  3. Pikantní maso na zeleninovém leču podáváme s bramboráčky, rýží, ale hodí se i hranolky či chléb, to znamená téměř vše.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!