Pikantní kuřecí na grilu s bulgurem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

8 ks celá kuřecí křídla
marináda
1 lžíce cukr
2 stroužky česnek
2 lžíce sůl
0 šálků voda
2 lžíce rozmarýn
0 šálků olivový olej
1 lžička mletý pepř
0 šálků mletá paprika
0 šálků citronová štáva
podle chuti
sůl
příloha
0 šálků cibule
1 šálek rajče
0 šálků olivový olej
1 šálek sekaná petrželka
0 šálků citronová štáva
2 šálky bulgur
na potření
1 šálek salsa jack daniels

Postup přípravy receptu

  1. Očištěná křidélka rozpůlíme. Marinádu si připravíme z nasekaného rozmarýnu, vody, cukru, nasekaného česneku, oleje, citronové šťávy, mleté papriky, čerstvě mletého pepře a tabasca. Směs dobře promícháme. Do marinády vložíme křidélka alespoň na hodinku. Podle návodu připravíme bulgur.

  2. Rajčata nakrájíme na kostičky a promícháme s nasekanou petrželkou a cibulí. Směs promícháme s vychladlým bulgurem. Přidáme citronovou šťávu, olej a sůl. Ještě jednou promícháme a uložíme do lednice.

  3. Na připravený gril, připravený alespoň 30 minut před grilováním, uložíme křidélka bez marinády kůží nahoru. Marinádu již nepoužijeme. Křidélka potíráme grilovací salsou Jack Daniels. Grilujeme pěkně dokřupava, s častým obracením a potíráním.

  4. Pikantní kuřecí na grilu podáváme s bulgurem, na kterém si zaručeně pochutnáte i zasytíte.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!