Pikantní kukuřice recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
4 lžíce máslo
1 hlávka salát
4 lžíce lískové oříšky
4 ks kukuřičný klas
zálivka
3 lžíce olej
4 lžíce ocet
1 lžička cukr moučka
mletý bílý pepř
podle chuti
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Kukuřičné klasy vaříme asi 20 minut v mírně osolené vodě. Poté je necháme na sítu okapat. Česnek prolisujeme a oříšky nahrubo nasekáme.

  2. Každou kukuřici rozkrojíme na 3 kusy a na rozpáleném másle je společně s česnekem i oříšky dozlatova opečeme. Pak kukuřici osolíme.

  3. Salát (kadeřavý, hlávkový, lollo biondo) natrháme na menší kusy. Ocet smícháme se solí, pepřem i cukrem a do zálivky zašleháme olej. Nakonec přidáme i salát a lehce promícháme.

  4. Salát ozdobně naskládáme na dezertní talíře a přelijeme zálivkou. Přidáme kukuřici, kterou přelijeme oříško-česnekovým výpekem a servírujeme, nejlépe s bílým pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!