Pikantní krůtí řízky s kari recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

80 dkg krůtí prsa
marináda
3 stroužky česnek
1 špetka sůl
2 ks vejce
4 lžíce solamyl
1 špetka mletý pepř
2 lžičky kari koření
4 lžíce dijonská hořčice
4 lžíce worchesterská omáčka
podle potřeby
olej

Postup přípravy receptu

  1. Krůtí maso nakrájíme ze šikma na tlustší plátky a naklepeme pěstí.

  2. Z ostatních surovin si připravíme marinádu. V misce prošleháme vejce společně s prolisovaným česnekem, solí, pepřem, solamylem, kari kořením, hořčicí a worcestrem.

  3. Řízky namočíme do marinády a necháme je ponořené v ledničce do druhého dne.

  4. Krůtí řízky s kari smažíme zprudka v rozpáleném oleji, na mase necháváme nalepenou marinádu.

  5. Pikantní krůtí řízky s kari podáváme s libovolnou přílohou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!