Pikantní krkovice recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

6 plátků vepřová krkovice
marináda
3-4 stroužky česnek
2 dl olej
majoránka
1-2 lžičky grilovací koření
1-2 lžíce sójová omáčka
2 lžíce worcesterská omáčka
těstíčko
sůl
1-2 ks vejce
2-3 lžíce mléko
2 lžíce hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Plátky krkovice trochu naklepeme. Připravíme si marinádu. Česnek očistíme a prolisujeme. Přidáme do něj olej, sůl, majoránku, worcesterskou a sójovou omáčku a grilovací koření. Vše důkladně zamícháme.

  2. Plátky krkovice do marinády buď naložíme nebo je jen z každé strany potřeme. Maso pak necháme asi 1 - 2 hodiny v lednici. Pak je potřeme marinádou a odložíme stranou.

  3. Ze surovin připravíme hladké těstíčko a v pánvi rozehřejeme olej. Každý plátek obalíme v těstíčku, ihned vložíme do rozehřátého oleje a smažíme dozlatova.

  4. Pikantní krkovici podáváme s hranolky, brambory, opékanými brambory nebo kaší. Záleží na chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!