Pikantní křidélka z kuřete recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžička grilovací koření
12 ks kuřecí křídla
směs
1 lžička sůl
200 g hladká mouka
1 lžíce provensálské koření
2 lžičky chilli koření
1 lžíce mletá sladká paprika
1 lžička sušený česnek
1 lžička třtinový cukr
marináda
3 lžíce pažitka
200 ml podmáslí
podle potřeby
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí křidélka očistíme, osušíme, namočíme do podmáslí s nasekanou pažitkou a necháme asi hodinu marinovat. Mezitím promícháme mouku s mletou paprikou, solí, cukrem, sušeným česnekem, chilli kořením a zbytkem koření.

  2. Křidélka obalíme v moučné směsi a jen na 3 minuty osmažíme v oleji. Křidélka po usmažení uložíme na plech, dopékáme v předehřáté troubě při 160 °C asi 30 minut a průběžně obracíme.

  3. Pikantní křidélka z kuřete podáváme podle chuti s pečivem nebo hranolky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!