Nešizená italská Pizza recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 špetka cukr
1 špetka sůl
1 ks vejce
500 g hladká mouka
250 ml polotučné mléko
1 ks čerstvé droždí

Postup přípravy receptu

  1. Do velké mísy nasypeme 500 g hladké mouky. Přidáme celé vejce, špetku soli, špetku cukru. V hrnku rozpustíme ve 250 ml mléka jedno celé droždí a ohřejeme tuto směs v mikrovlnné troubě, až je vlažná. Po ohřátí obsah hrnku vlijeme do mísy, vše důkladně promícháme a uhněteme těsto

  2. Těsto necháme 20 minut kynout. Pak můžeme připravovat lahodné, originální, tenké pizzy. Z daného množství těsta lze udělat 4 pizzy o průměru 30 - 35 cm

  3. Na pizzu můžete dát vše podle svých chutí - salámy, sýry, zeleninu, ale klidně si můžete udělat i ovocnou pizzu. Na fotce pizza připravená do trouby - aby bylo vidět, jak krásně se s těstem pracuje - na obrázku má těsto tloušťku 1 - 2 mm! Nešizenou italskou pizzu podáváme nejlépe teplou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!