Pikantní krevetová polévka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
sůl
1 ks pórek
200 g krevety
2 dl bílé víno
1 l kuřecí vývar
tabasco
1 lžička worcesterská omáčka

Postup přípravy receptu

  1. Pórek očistíme a nasekáme. Česnek oloupeme a utřeme.

  2. Do vývaru vlijeme víno. Přidáme pórek, česnek a vývar přivedeme k varu. Po chvíli přidáme do polévky krevety a na mírném plameni polévku krátce povaříme.

  3. Dochutíme ji worcesterskou omáčkou, několika kapkami tabasca a podle chuti polévku ještě osolíme. Polévku necháme jen prohřát.

  4. Horkou krevetovou polévku podáváme s bílým pečivem nebo máslovými krutonky z pečiva.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!