Kuřecí prsa s fazolkami recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

10 stroužků česnek
sůl
1 ks vejce
1 lžička kmín mletý
olej na smažení
1 lžička Solamyl
3 ks rýže ve varných sáčcích
300 g kuřecí prsní řízek
1,5 lžička Vegeta papriková
1 balíček fazolové lusky zmrazené (350 g)
sójová omáčka na pokapání rýže

Postup přípravy receptu

  1. Rýži uvaříme podle návodu na obalu. Příprava trvá asi 20 minut. Během této doby zvládneme připravit kuřecí prsa s fazolkami

  2. Fazolové lusky necháme rozmrazit, zabalíme do utěrky a důkladně osušíme. Použít můžeme i čerstvé fazolové lusky, ty ale musíme rozkrájet na kousky. Zmrazené lusky se prodávají už pokrájené

  3. Opláchnuté maso nakrájíme na malé kousky a smícháme ho s celým vajíčkem a lžičkou Solamylu

  4. Na jedné pánvi zprudka osmahneme maso dočervena. Fazolky také zprudka smažíme na rozpáleném oleji, ale na druhé pánvi.Pokud jsou fazolky dobře osušené, osmaží se téměř dokřupava. Pak osmažené maso a fazolové lusky smícháme, přidáme česnek a koření a krátce ještě smažíme

  5. Kuřecí prsa s fazolkami podáváme s rýží. Rýži můžeme pokapat sójovou

  6. omáčkou, nebo chilli omáčkou

  7. Pokrm je vybraný z bohaté čínské kuchyně. Pro mnohé je trochu netradiční, ale nezklame vás jeho snadná příprava a hlavně jeho chuť.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!